Kindermassage - Let it flow | massage & coaching
3217
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3217,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2411
 

Kindermassage

Over kindermassage

Let it flow is een warme, liefdevolle plek waar kinderen en tieners zich welkom, veilig en thuis zullen voelen. Zodat zij zich over kunnen geven aan dat wat gevoeld en geheeld wil worden.

Kinderen

Aanraking is een eerste levensbehoefte voor kinderen. Het geeft ze een gevoel van veiligheid en (zelf)vertrouwen. Daarnaast verlaagt fysiek contact hun stressniveau, verbetert het hun humeur en geluksgevoel en helpt het ze beter om te gaan met de vele prikkels waaraan zij dagelijks blootgesteld worden. Voor hun ontwikkeling, gevoel van welzijn en gezondheid zouden kinderen en tieners regelmatig gemasseerd moeten worden. Dit hoeft niet altijd een professionele massage te zijn, ik leer je graag hoe je je kind zelf ook een massage kunt geven in mijn workshop kindermassage. Naast kindermassage kan ook ademcoaching jouw (oudere) kind helpen meer in contact te komen met zichzelf en beter in zijn/haar vel te zitten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘There is an instinct in a woman to love most her own child;

and an instinct to make any child who needs her love, her own’

– Robert Brault –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Werkwijze

We zijn allemaal druk. Vaak te druk. Met regelmatig ernstige gevolgen, zoals chronische vermoeidheid of een burn-out. Helaas geven we onze kinderen daarmee niet het juiste voorbeeld. Sterker nog, we leggen de lat voor hen soms net zo hoog als voor onszelf. Veel kinderen hebben daardoor psychosomatische klachten als buikpijn en hoofdpijn. De huisarts kan de oorzaak niet vinden, de kinderen blijven doorlopen met hun klachten en jij als ouder zit met je handen in het haar.

 

Kindermassage

Kindermassage is een mooie en liefdevolle methode die kan helpen de ‘body, mind & soul’ van jouw kind weer in balans te krijgen. Met behulp van massage en ontspanningsoefeningen kan ik jouw kind begeleiden bij stress, overprikkeling of hooggevoeligheid. Maar ook – nee, juist – kinderen zonder klachten zijn welkom! Want hoe mooi zou het zijn als we ervoor gaan zorgen dat onze gezondheidszorg zich focust op preventie in plaats van genezing? Zodat wij en onze kinderen in de basis gezond en in balans zijn?

Workshops

Daarom geef ik ook een workshop kindermassage aan ouders, waarin ik jou allerlei tips & tricks geef om je kind te helpen ontspannen en je leer om zelf een ontspannende massage te geven aan je kind (van hoofd, armen, handen, buik, rug en voeten). Ook ben ik op scholen in te huren om kinderen te leren elkaar onderling te masseren (met kleren aan). Spelenderwijs masseren bevordert de eenheid en onderlinge verbondenheid in de groep. Verbetert concentratie en leervermogen. En leert kinderen om voor zichzelf en elkaar te zorgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘All kids need is a little help, a little hope, and somebody who believes in them’

– Magic Johnson –