Let it flow - listen to your body
3791
post-template-default,single,single-post,postid-3791,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Listen to your body

Listen to your body

Listen to your body

‘Listen to your body when it whispers, so you don’t have to hear it scream’

Hoe vaak en hoe goed luister jij naar jouw lichaam? En hoe bewust ben jij je van het feit dat je lichaam met jou communiceert?

We luisteren vaak naar ons hoofd. Maar wat ons lichaam ons te vertellen heeft, negeren we. De klachten die we ervaren, zien we als tijdelijk ongemak waar we zo snel mogelijk vanaf willen. Maar we vergeten dat die klachten een signaal zijn dat er iets niet goed gaat in ons leven.

Heb jij teveel ballen in de lucht? En neem je te weinig tijd om te herstellen? Bewandel je een pad dat niet (meer) bij je past, zoals een relatie waarin je niet gelukkig bent of een baan waar je geen voldoening meer uit haalt? Of eet je niet gezond (genoeg) en beweeg je te weinig? Dan gaat dit vroeg of laat tot klachten in je lichaam leiden.

Veel mensen zijn geneigd op zoek te gaan naar een oplossing voor de klacht. Pijnlijke schouders? De fysio lost het wel op. Altijd moe? Nog maar een kop koffie. Ongelukkig in je relatie of baan? Grote kans dat je dat ongemakkelijke gevoel verdooft met eten, alcohol of andere dingen die de aandacht weghalen van de pijn..

En zo blijf je vastzitten. En in cirkels ronddraaien. Want je pakt de oorzaak niet aan, maar bent alleen de symptomen aan het bestrijden. En als je lijf fluistert, kun je nog vrij makkelijk bijsturen. Maar als je lijf gaat schreeuwen, ben je veel verder van huis. Zo zie ik in mijn praktijk heel veel mensen met paniekaanvallen, angstgevoelens, hyperventilatie en allerlei andere burn-out klachten. Achteraf gezien beseffen de meesten van hen dat hun lichaam ze al een tijdje signalen gaf. Die ze helaas niet op tijd hebben gehoord, gevoeld of begrepen.

Heb jij ook last van fysieke klachten en lukt het je maar niet hier een oplossing voor te vinden? Grote kans dat jij ook bezig bent het symptoom te bestrijden ipv de oorzaak aan te pakken.

Laat mij je helpen met behulp van massage en/of ademcoaching het contact met je lichaam te herstellen. En de taal van jouw lichaam & ziel (die ook via het lichaam met je communiceert) weer te leren verstaan. Je zult hier de rest van je leven zoveel profijt van hebben! ❤️