Mijn eigen praktijk!
321
post-template-default,single,single-post,postid-321,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Mijn eigen praktijk!

Vandaag precies een jaar geleden besloot ik het roer om te gooien. Het televisievak was niet meer wat het geweest was. En ook ik was veranderd. Zelfs in een goed huwelijk kan het voorkomen dat twee mensen uit elkaar groeien. Zo ook tv en ik. In de verliefdheidsfase was het fantastisch. We konden geen genoeg van elkaar krijgen. Na een paar jaar werd het al wat gewoner, maar nog steeds kon ik me niet voorstellen dat het met iemand anders leuker zou zijn. Tot deze liefde op een dag veel meer van me begon te vragen dan hij mij te geven had. Ik heb het nog een paar jaar aangekeken, maar er komt een moment dat je moet besluiten dat het echt niet meer gaat werken. Ik besloot het uit te maken en mezelf open te stellen voor een nieuwe liefde. Een liefde die mij energie zou geven, in plaats van mij al mijn energie te kosten.

Soul search

Tijdens de soul search die volgde, ontmoette ik die nieuwe liefde al vrij snel. Ik hou van mensen, ben erg verzorgend van karakter en ik ben nogal een aanrakerig type. Het was dus geen grote verrassing voor de mensen om mij heen dat mijn nieuwe verkering ‘massage’ heet. And it is a match made in heaven! In april van dit jaar begon ik aan mijn opleiding tot holistisch masseur bij de Holos Academie in Utrecht. Wat overviel mij hier een gevoel van thuiskomen! Niet alleen bleek mijn klas een geweldige groep mensen te zijn, ook de opleiding en de holistische visie zijn mij op het lijf geschreven. Waar mijn vorige baan mij zoveel energie kostte, krijg ik juist energie van het masseren. En tegelijkertijd ontstaat er een enorme innerlijke rust en ontspanning tijdens iedere massage die ik geef!

Parallelproces

Uit enthousiasme boek ik in de maanden die volgen nog 8 (!) cursussen. Mijn patroon van (te) hard werken, perfectionisme en niet goed naar mijn eigen grenzen luisteren, blijkt zelfs als ik het roer omgooi vrij hardnekkig aanwezig te zijn. Maar ook dat is onderdeel van dit parallelproces. Want dat is het. Als je anderen wilt helpen, zul je jezelf ook aan moeten kijken in de spreekwoordelijke spiegel. Emoties moeten verwerken die je hebt weggestopt. Negatieve overtuigingen over jezelf onder ogen moeten zien. Patronen leren herkennen die jou, maar mogelijk ook je behandelingen kunnen beïnvloeden. Het is een intens jaar, maar ook zo leerzaam. En wat helpt het mij om op te laden, te helen en weer in contact te komen met mezelf.

Nog een liefde

Juist als ik denk dat ik uit elkaar ga knallen van verliefdheid, komt er nog een liefde op mijn pad. Ja joh, prima. Kan er nog wel bij. En polygamie op  de werkvloer is vast niet strafbaar, toch? Deze liefde heet ‘ademcoaching’. Ik ontmoet hem tijdens 1 van die 8 cursussen. Ik ben zo onder de indruk van wat hij in mij en in mijn klasgenoten teweeg brengt, dat ik hem maar niet los kan laten. Daarom besluit ik ook hierin een opleiding te gaan volgen. Deze opleiding is op alle vlakken minstens zo bijzonder als de massage opleiding. Massage en ademcoaching blijken het gelukkig ook goed met elkaar te kunnen vinden. Sterker nog, ze vullen elkaar naadloos aan. En zo vormen wij een happy threesome!

Dream come true!

De ademopleiding is afgerond. De massageopleiding duurt nog een paar maanden. Maar na 10 maanden masseren en al die extra cursussen, heb ik meer dan genoeg skills in huis om te starten. Vanaf 1 januari 2021 komt mijn droom uit. Dan open ik mijn eigen praktijk voor holistische massage & ademcoaching, aan de Middenweg in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer. In de fysiotherapiepraktijk van mijn grote liefde. Kan iemand mij even knijpen?