Leefstijlcoaching in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer
3867
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3867,page-child,parent-pageid-3482,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Leefstijlcoaching

Over Leefstijlcoaching

Gefeliciteerd! Je hebt een traject gevonden dat jouw leven voorgoed gaat veranderen.

 

Je bent waarschijnlijk bij mij terecht gekomen omdat je – misschien al langere tijd – niet lekker in je vel zit. Het is tijd om stil te staan en de balans op te maken. Om de oorzaak van jouw klachten op te sporen. En om te leren hoe jij het beste voor jezelf kunt zorgen. Zodat jij in het vervolg betere keuzes kunt gaan maken. Op alle vlakken in je leven. Keuzes die jou gaan helpen de gezondste en gelukkigste versie van jezelf te worden.

 

Maar wellicht ben je hier beland terwijl je nog geen klachten ervaart. Begin je te beseffen dat het verdomd lastig is om gezond te leven in de onnatuurlijke leefomgeving die wij hebben gecreëerd. En wil je leren hoe jij zelf pro-actief met je gezondheid bezig kunt zijn en kunt voorkomen dat je klachten krijgt of ziek wordt. In beide gevallen zal dit traject je helpen. Want zowel om de meest voorkomende klachten te genezen als om ze te voorkomen, is mijn programma zeer effectief!

 

Maar eerst wil ik een paar belangrijke punten met je bespreken. Want waaróm zit jij niet lekker in je vel of heb je klachten? En waarom overkomt dit zoveel mensen? Kijk om je heen en bijna iedereen heeft regelmatig of zelfs chronisch last van vage klachten zoals stress, slecht slapen, een hoge ademhaling, slechte spijsvertering, overgewicht, vermoeidheid, hoofdpijn, paniekaanvallen, huidproblemen, etc. En het aantal mensen met een chronische ziekte is op een absoluut dieptepunt beland van ruim 10 miljoen mensen in Nederland (60% van de bevolking!).

 

Ik deel hier graag mijn visie over met je:

Remembering our true nature

We leven niet meer zoals de natuur het bedoeld heeft. Wij ZIJN de natuur, maar we zijn onze relatie met de natuur volledig kwijtgeraakt. En we doen net alsof wij erboven staan. Alsof de natuur iets is om af en toe op te zoeken, in plaats van te leven als onderdeel van de natuur. We eten niet wat ons lichaam nodig heeft, we leven niet volgens de seizoenen, volgen het dag/nacht ritme niet zoals het bedoeld is, we bewegen te weinig en we rusten en herstellen niet genoeg. Tel daarbij op dat onze omgeving zo snel verandert dat onze genen kunnen het niet kunnen bijhouden. En het is niet zo gek dat onze ‘body, mind & soul’ volledig uit balans raken, met als gevolg dat we zieker, dikker, gestrester en ongelukkiger zijn dan ooit.

Gebruiksaanwijzing

We hebben geen handleiding gekregen van hoe wij als mens in elkaar steken en ‘werken’. Voor alles hebben we een gebruiksaanwijzing, behalve voor onszelf. Best bizar als je daar over nadenkt, toch? Ieder kind zou toch op school al moeten leren wat belangrijk is om zo gezond, fit en gelukkig mogelijk te zijn? Maar in plaats daarvan worden we in een volstrekt onnatuurlijke omgeving constant verleid om een leven te leiden dat ons ziek, dik, gestrest en ongelukkig maakt. Waardoor we afhankelijk raken van bedrijven die grof geld aan ons verdienen, zoals de voedingsmiddelen-, alcohol- en tabaksindustrie en de big pharma. Het is tijd dat we hier verandering in aanbrengen en de controle over ons leven en onze gezondheid weer in eigen handen nemen!

Holistische visie

Alles is met elkaar verbonden. Als het met je lijf niet goed gaat, kan het mentaal en emotioneel ook niet goed met je gaan. En als je het mentaal of emotioneel zwaar hebt, zal je dit ook in je lijf gaan voelen. Als je klachten hebt, is de klacht dus vaak slechts een signaal van een onderliggende oorzaak. Helaas zijn veel artsen opgeleid om alleen de klacht of ziekte te behandelen, zonder naar het grotere plaatje en dus naar de oorzaak te kijken. Bovendien wordt er vaak een ‘one size fits all’ behandeling ingezet, in plaats van een op maat gemaakt plan. Het is dus heel belangrijk dat je zelf de controle over je gezondheid in handen neemt. Het klinkt hard, maar ‘nobody’s going to save you’. Onze gezondheidszorg is fantastisch als er iets acuuts aan de hand is, maar op het gebied van leefstijl en preventie zijn we toch echt zelf verantwoordelijk voor ons welzijn.

 

‘Make yourself a priority.’

Waarmee ga ik jou helpen?

 

In mijn praktijk help ik je weer te gaan leven volgens de natuur. En volgens jouw natuurlijke behoefte als mens. Zoals het ooit bedoeld was. Zodat jij weer in balans gaat komen én blijven. Hoe gaan we dit aanpakken? Door samen te kijken naar de oorzaken van jouw klachten. En door je een traject op maat aan te bieden waarmee jij alle tools in handen hebt om je weer ontspannen, uitgerust, fit, energiek en blij te voelen. Zodat het op alle vlakken in je leven weer kan gaan stromen!

 

De 3 belangrijkste gebieden waar we mee aan de slag gaan, zijn ontspanning, voeding en beweging.

Ontspanning

Wij leven in een maatschappij waarin er constant en overal prikkels zijn. Onze agenda’s staan vol met afspraken en verplichtingen. We zijn altijd bereikbaar. Hebben het gevoel dat we onmisbaar zijn of zijn zelf bang om iets te missen. En ‘ontspannen’ doen we vaak met behulp van een scherm. Maar constant 100 ballen in de lucht houden en 24/7 informatie verwerken en ‘aan staan’ is niet gezond. Ons systeem raakt volledig overbelast. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen voelen we ons gestrest en vermoeid, ook ons lichaam kan alle belangrijke taken die het moet uitvoeren minder goed doen als wij niet genoeg uitrusten. Ik help je weer balans te creëren tussen inspanning en ontspanning. Dat is de basis van een gezonde leefstijl. Dus dat is waar we mee gaan beginnen!

Voeding

Ons lichaam is gemaakt om groenten, fruit, vis, (wild) vlees en gevogelte, noten en zaden te eten. Dat zijn de voedingsmiddelen die wij nodig hebben om optimaal te functioneren. En dit alles was vroeger gewoon in onze natuurlijke leefomgeving te vinden. We gingen zelf op zoek naar ons voedsel en wisten daardoor precies waar ons eten vandaan kwam. Ook was er weleens schaarste. We hadden niet altijd te eten. En ook daar is ons lichaam op gebouwd. We kunnen af en toe best een tijdje zonder eten. Helaas leven we in een tijd waarin de voedingsmiddelenindustrie het roer van ons heeft overgenomen. Ons voedsel is op iedere straathoek te vinden. Is vaak bewerkt of zelfs gemaakt in een fabriek. En tekort is er niet meer. We eten eerder teveel. Met alle gevolgen van dien. Ik leer je weer te eten als een oermens. Zodat je je lichaam voedt in plaats van vult. En het geeft wat het nodig heeft!

Beweging

Toen we zelf op zoek moesten naar ons voedsel, waren we constant in beweging. En tussendoor rustten we uit. Nu zitten we in onze auto, op weg naar onze zittende baan. Als we thuis komen, zitten we aan tafel te eten. Daarna gaan we op de bank zitten om tv te kijken. Sommige mensen sporten, veel mensen doen dat helaas niet of te weinig. Maar zelfs als we sporten, compenseren we het vele zitten niet. Bij lange na niet zelfs. Onze inactieve leefstijl heeft grote consequenties. Onze botten worden steeds zwakker. Onze lijven steeds dikker. Op mentaal vlak worden we steeds minder weerbaar. En in ons lijf vinden er allerlei ontstekingsreacties plaats, die ons ziek maken. Het klinkt om te janken en dat is het ook. Maar er is ook goed nieuws. Want met mijn hulp kan jij je slechte gewoontes doorbreken en nieuwe gewoontes aanleren!

‘Let food be thy medicine and medicine be thy food.’

 

 

– Hippocrates – 

Waarom leefstijlcoaching

We weten allemaal wel iets over gezonde voeding en dat we eigenlijk wel meer zouden moeten bewegen. En dat we vaker zouden mogen ontspannen en ‘uit staan’, beseffen we ook. Maar doen we al die dingen ook consequent? Nee. Waarom dan niet? Omdat het al uitdagend genoeg is om alle ballen in de lucht te houden. En wat is er in tijden van stress fijner dan alles te doen zoals je het al heel lang gewend bent? Dat kost geen energie. Je doet het op de automatische piloot. En precies dat is waar ik je mee ga helpen. We gaan samen een nieuwe automatische piloot creëren!

 

Ik ga jou met de juiste kennis, een positieve mindset en het in kaart brengen van wat jou (niet langer) gelukkig maakt, helpen om al die oude, slechte gewoontes uit je geheugen te wissen en nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren. Zodat dat jouw nieuwe normaal wordt. En jij vanuit ease and flow die gezonde levensstijl gaat volhouden, in plaats van op wilskracht (dat hou je op de lange termijn niet vol, want wilskracht is uitputtelijk).

 

Kennis

Begrijpen waarom je staat waar je nu staat en wat het effect is van je keuzes, is een heel belangrijk onderdeel van het (kunnen en willen) veranderen van je leefstijl. Daarom zal ik je gedurende het traject duidelijk uitleggen wat de oorzaak is van je klachten en hoe jouw nieuwe leefstijl ervoor gaat zorgen dat je niet alleen van je klachten afkomt, maar ook voorkomt dat je nieuwe klachten krijgt. Zodat jij voortaan alle kennis in huis hebt om de juiste keuzes te maken en de focus op preventie ligt, in plaats van op genezing!

Mindset

Weten wat je moet doen en waarom je het zou moeten doen, is super belangrijk. Maar zonder de juiste mindset houden we onze nieuwe voornemens meestal niet lang vol. Daarom help ik jou ook bewust te worden van wie jij wilt zijn en wie je niet meer wilt zijn. Gaan we bekijken wat je valkuilen en hindernissen zijn, zodat je daar voortaan op voorbereid bent en er beter mee om kunt gaan. En vertel ik je waarom je je beter kunt focussen op wat je wél wilt, in plaats van op wat je niet wilt. 

Zingeving

Bewandel jij een pad dat niet (meer) bij je past? Zoals een baan waar je teveel stress van hebt of waar je geen voldoening meer uit haalt. Een relatie waar je niet langer gelukkig in bent of waarin je niet helemaal jezelf kunt zijn. Een vriendschap waar je niet genoeg plezier of steun meer uit haalt. Of een woonplaats die niet past bij je huidige behoeften? Dan gaat dat op den duur knagen. En ook deze pijler kan ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Daarom is dit ook een belangrijk aandachtsgebied tijdens jouw traject.

‘Your body loves you. Love it back. ‘

 

Hoe ziet mijn traject eruit?

We gaan 20 weken intensief met elkaar aan de slag. Je krijgt 1:1 begeleiding, heel veel kennis en inspiratie en alle tools die er zijn om het dit keer wél vol te houden.

Intake

We starten met een telefonisch intakegesprek. Na dit vrijblijvende gesprek beslis jij of je het traject wilt gaan volgen. Als dit het geval is, stuur ik je een uitgebreide vragenlijst toe. Zodra je die hebt ingevuld en teruggestuurd, maken we een afspraak voor je eerste consult. Tijdens dit consult zal ik samen met jou in kaart brengen waar jij het meeste last van hebt en formuleren we wat jouw doel is. Ook deel ik tijdens dit eerste gesprek mijn uitgebreide diagnose en jouw persoonlijk behandelplan met je. En ga je direct daarna van start met de eerste fase van jouw traject!

 

Persoonlijk behandelplan

Jouw persoonlijke behandelplan bestaat uit 5 fases. We gaan de oorzaken van je klachten namelijk stapsgewijs aanpakken, te beginnen met de belangrijkste oorzaak (wat waarschijnlijk al een aantal klachten gaat oplossen of verminderen). Als je de adviezen uit de eerste fase 4 weken hebt opgevolgd, gaan we de volgende stap toevoegen. Op deze manier krijg je niet te veel adviezen in 1 x, zodat het niet te overweldigend voelt en dus onhaalbaar wordt. En zo kan je ook goed merken wat voor voordelen iedere stap je oplevert, want je zult echt verschil gaan merken als je de adviezen toe gaat passen.

 

1:1 begeleiding

Aan de start van iedere nieuwe fase plannen we een consult in, zodat ik je de volgende fase goed kan uitleggen en kan onderbouwen waarom deze stappen belangrijk zijn voor je gezondheid en voor jouw herstel in het bijzonder. Ook werken we tijdens iedere sessie aan het integreren van een nieuwe mindset ten opzichte van jouw gezondheid. Je kunt zelf kiezen of je dit consult live of online wilt plannen. Het is bij droog weer ook mogelijk voor wandelcoaching te kiezen. Je brein neemt alles namelijk nog beter op als je in beweging en in de frisse lucht bent!

 

‘Look deep into nature, and then you will understand everything better. ‘

– Albert Einstein – 

Wat is de investering?

Een coachingstraject is best een investering. Daar weet ik alles van, want ik heb de afgelopen jaren zelf ook de nodige coaching, therapie, cursussen en opleidingen gevolgd. En dit blijf ik doen, want ik weet hoe ongelofelijk veel het me heeft gebracht.

 

Maar natuurlijk heb ik me wel eens achter mijn oren gekrabd voordat ik besloot ergens voor te gaan. Op de een of andere manier zijn we het niet gewend zulke bedragen aan onszelf uit te geven. Althans; op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Want aan etentjes, ons uiterlijk, kleding, festivals, concerten, iPhones, auto’s en vakanties geven we ons geld veel makkelijker uit. En ja, dat zijn ook allemaal dingen die het leven leuker maken. Maar wat is nu écht belangrijk? Al die andere dingen zijn toch niets waard als jij niet lekker in je vel zit? Dus stel je prioriteiten en gun jezelf een leven vol energie en zonder klachten. Je bent het waard!

Basispakket

  • Telefonisch intakegesprek 
  • Uitgebreide diagnose + op maat gemaakt behandelplan
  • 5 persoonlijke consulten 
  • Tussendoor contact via mail of what’s app voor vragen
  • Wekelijks mailtje om je te motiveren 
  • 4 weken na je laatste afspraak een telefonische check-up

 

Investering: € 555,-

 

Het is mogelijk om in 2 termijnen te betalen.

Uitgebreide pakket

Wil jij tijdens jouw traject ondersteund worden door een massage en een ademsessie? Dan kan je ook kiezen voor het uitgebreide pakket. Je krijgt dan naast het basispakket een massage van 90 minuten en een ademsessie van 90 minuten. Je mag zelf kiezen op welk moment van je traject je deze behandelingen in wilt zetten.

 

Investering: € 777,- 

 

Het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen.

Totaalpakket

Wil jij een echte deep dive maken en tijdens jouw traject na ieder consult ondersteund worden door massages en ademsessies? Dan kan je ook kiezen voor het totaalpakket. Je krijgt dan naast het basispakket 3 massages van 60 minuten en 2 ademsessies van 90 minuten. 

 

Investering: € 999,- 

 

Het is mogelijk om in 4 termijnen te betalen.