Marja de Graaf, holistisch masseur & ademcoach in Amsterdam Oost
475
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-475,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2411
 

Over mij

Even voorstellen

Welkom op mijn site, wat leuk dat je er bent!

Biografie

Mijn naam is Marja de Graaf. Dierenvriend, natuurliefhebber, gezelligheidsdier, gevoelsmens, dromer en (kleinschalig) wereldverbeteraar. Ik woon samen met mijn grote liefde en onze 2 honden en 2 poezen in het pittoreske Muiderberg, onder de rook van Amsterdam.

 

Ik heb 20 jaar als verslaggever en eindredacteur bij tv gewerkt. Een avontuurlijk en dynamisch vakgebied. Never a dull moment in tv! Maar tegelijkertijd een onzeker, vluchtig en stressvol bestaan.

 

Naast deze drukke en veeleisende baan hebben mijn man en ik 6,5 jaar lang geprobeerd een kindje te krijgen. Na 20 behandelingen (IUI, ICSI en zelfs eiceldonatie) in binnen- en buitenland, een miskraam en de diagnose vervroegde overgang, eindigde dit traject helaas met lege handen. Een lang herstel- en rouwproces volgde.

 

Eind 2019 was mijn batterij helemaal leeg. En besloot ik het roer om te gooien. Ik had mijn portie stress wel gehad en had behoefte aan een leven waar ik energie van kreeg, in plaats van dat het me al mijn energie kostte. Ook koos ik er voor om vanaf nu mijn hart te volgen. Als ik dan geen moeder werd, wilde ik mijn liefde en zorgzaamheid op een andere manier kwijt kunnen.

 

Holistische massage en ademcoaching bleken aan deze wensen te voldoen. Het ontvangen heeft mij door de jaren heen, maar zeker in het afgelopen jaar, geholpen te herstellen en te helen. En ik vind het twee prachtige therapieën om te mogen geven. Ik word er zelfs zo blij van dat ik besloten heb de volledige 4-jarige HBO studie tot massagetherapeut te volgen. De komende 3 jaar komt er dus nog heel veel kennis en ervaring bij, zodat ik jou en mezelf nog meer kan helpen in balans te komen en blijven!

Opleidingen en cursussen

 • Opleiding tot holistisch masseur – Holos Academie

 • Opleiding tot holistisch massagetherapeut – Holos Academie (2021-2024)
 • Masterclass ‘Aanraken in adem’, Holos Academie

 • Opleiding tot ademcoach, Holos Academie

 • Cursus hoofdmassage – Esoterra

 • Cursus stoelmassage practitioner – Esoterra

 • Cursus stoelmassage professional – Esoterra

 • Cursus klassieke- en ontspanningsmassage in Duitsland, Anand

 • Cursus ayurvedische massage – Wellness Academie

 • Cursus lomi lomi samudra massage – Wellness Academie

 • Cursus Holistic pulsing  – OMB Academie

‘The planet does not need more “successful people”. The planet desperately needs more peacemakers, healers, restorers, storytellers and lovers of all kinds.’

– Dalai Lama –

Mijn missie

Heal the world

 

Het is mijn persoonlijke missie om de wereld mooier te maken. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door wat meer op elkaar te letten, beter voor elkaar te zorgen en liever en respectvoller met elkaar om te gaan. Dit geldt wat mij betreft niet alleen voor mensen, maar ook voor de dieren en deze prachtige planeet.

Make it a better place

In mijn werk doe ik dit door jou te helpen meer in contact te komen met jezelf. In mijn privéleven doe ik dit door klaar te staan voor mensen die wel wat hulp of aandacht kunnen gebruiken. Of door een straathondje mee te nemen uit Griekenland! Jouw hulp hoeft niet groots te zijn. Geef wat je te geven hebt. Een glimlach kan al zo’n verschil maken in iemand’s dag!

For you and for me and the entire human race

Het is belangrijk dat je in de eerste plaats voor jezelf zorgt. Je kunt namelijk alleen geven wat je zelf in overvloed hebt. Maar alleen al door goed voor jezelf te zorgen, help je ook de rest van de wereld. Want als wij allemaal de beste versie van onszelf zijn, creëren we met elkaar een betere, liefdevollere versie van het leven hier op aarde.

 

Will you join me?

‘It takes as little as 1% of a population to create positive change, and I believe that if 100 million people underwent a personal transformation in the direction of peace, harmony, laughter, love, kindness and joy, the world would be transformed.’

– Deepak Chopra –