Reiki in Amsterdam Oost / Watergraafsmeer
4502
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-4502,page-child,parent-pageid-3482,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
 

Reiki

Over Reiki

Tijdens onze drukke levens is er vaak weinig tijd om stil te staan. We hollen maar door. Pas als we klachten ervaren, realiseren we ons dat we misschien wel iets (of veel) te weinig tijd nemen voor rust en herstel. En beseffen we dat de balans tussen inspanning en ontspanning zoek is geraakt.

 

Reiki is een alternatieve geneeswijze uit Japan en gelooft in het bestaan van een universele levensenergie, die door alles en iedereen stroomt. En die energie kan door verschillende factoren verstoord of geblokkeerd raken. Waaronder te weinig rust en ontspanning. Met allerlei klachten en soms zelfs ziekten tot gevolg.

 

Tijdens een Reiki behandeling help ik jou om letterlijk en figuurlijk even stil te staan. Door mijn handen op bepaalde plekken op je lichaam te plaatsen en ze daar langere tijd te laten liggen, kom je helemaal tot rust. En tegelijkertijd gebeurt er van alles! Dat is de kracht van stilstaan. We hebben vaak de negatieve overtuiging dat niks doen betekent dat er niks gebeurt. Maar het tegenovergestelde is waar. Dit geldt zowel in ons dagelijks leven, als bij mij op de behandeltafel.

 

De volgende principes vormen de basis van de filosofie van Reiki en van mijn behandelingen:

Diepe ontspanning

Tijdens een Reiki behandeling kan je door de rustgevende en aandachtige manier van aanraken een gevoel van intense ontspanning en diepe innerlijke rust en vrede ervaren. Dit komt doordat de behandeling je parasympatisch zenuwstelsel (je rust en herstel-modus) activeert. Gedurende de sessie wordt het steeds stiller in je hoofd en raak je alle besef van tijd kwijt. Dit is zo'n bijzondere ervaring!

Balans en harmonie

De 7 chakra's zijn energiecentra in het lichaam die zijn verbonden met verschillende aspecten van ons fysieke, emotionele en spirituele welzijn. Chakra's worden vaak beschouwd als draaiende wielen van energie die informatie ontvangen, verwerken en doorgeven aan verschillende delen van ons fysieke en subtiele lichaam. Door de chakra's in balans te brengen, zorgt Reiki voor meer balans en harmonie tussen 'body, mind & soul'.

Stimulatie van het zelfgenezend vermogen

Reiki heeft als uitgangspunt dat ziekte en ongemak ontstaan wanneer er een verstoring of blokkade is in de stroom van levensenergie. Het doel van Reiki is om deze energie te harmoniseren en in balans te brengen, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam - een ingenieus, ingebouwd mechanisme om onszelf te beschermen en te genezen - wordt gestimuleerd.

Praktische informatie: tijdens een Reiki behandeling hou je je kleding aan.

‘Reiki is like a hug for your soul.’