Massages & coaching vanuit de holistische visie in Amsterdam
954
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-954,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2411
 

Holistische visie

Over holistische visie

Vlinders in je buik. Een brok in je keel. Klamme handen. Knikkende knieën. Adem die stokt. Zomaar een paar voorbeelden van hoe je lichaam reageert op de dingen die je meemaakt, denkt en voelt. Andersom werkt dit ook: als je lichaam je in de steek laat, zal je daar ongetwijfeld allerlei gedachten en gevoelens over hebben. Body, mind & soul zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Helaas zijn we niet meer gewend naar ons lichaam en onze ziel te luisteren. We zitten voornamelijk in ons hoofd, waar onze gedachten ons de hele dag afleiden van wat de rest van ons ‘zijn’ ons te vertellen heeft. Door alleen naar je ‘mind’ te luisteren en de signalen van je ‘body & soul’ structureel te negeren, kun je uit balans raken en kunnen er lichamelijke, emotionele, mentale, psychische of spirituele (de zin van het leven) klachten ontstaan.

 

Wil jij beter in je vel zitten en gelukkiger in het leven staan, zul je naar alledrie moeten leren luisteren en goed voor alledrie moeten gaan zorgen. Gelukkig kun je door bewust contact te maken met je lichaam en je ademhaling de taal van jouw ‘body & soul’ weer leren verstaan. Waardoor je niet alleen kan HELEN wat nog gezien, gehoord of gevoeld wil worden. Maar ook een gevoel van HEEL zijn zult gaan ervaren.

 

In het holisme en in mijn behandelingen zijn de volgende 3 elementen de basis:

Het grotere geheel

We luisteren vaak alleen naar ons hoofd. Maar wij bestaan uit een 'body, mind & soul'. En je lichaam en ziel geven ook continu signalen af. Bijvoorbeeld over de situaties waar je je in bevindt of de keuzes waar je voor staat. Je adem en je onderbuikgevoel zijn hier twee mooie voorbeelden van. Maar dan moet je die signalen wel opmerken en weten te interpreteren. Met behulp van een holistische massage en/of ademcoaching help ik je de signalen van je 'body & soul' weer te voelen en te verstaan. En nodig ik je uit voortaan altijd naar het grotere geheel te kijken. Zodat jij je weer HEEL gaat voelen.

Zijn met wat is

In onze maatschappij ligt de focus op genezing. Overal is een therapie of pilletje voor. Super toch, zou je denken? Ja en nee. Vaak zijn klachten een signaal van je lichaam en ziel dat er iets niet goed gaat met jou of met hoe je je leven leeft. Als jij niet luistert naar dit signaal omdat je je alleen focust op de klacht verhelpen, zal de klacht 9 van de 10 keer terugkomen. En beland jij in de welbekende vicieuze cirkel. Door voelend aanwezig te zijn bij wat er nu (mis) is, ontstaat er helderheid en kan je tot inzichten komen over hoe jij in het leven staat. En maak je wellicht andere keuzes, die voorkomen dat je klacht terugkomt.

Selfcare

Stel jezelf eens wat vaker de vragen 'hoe gaat het met mij?' en 'wat heb ik nodig?'. Je hier regelmatig bewust van zijn en daar actie op ondernemen, is essentieel om goed in je vel te zitten. Het is zo belangrijk om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen. Door gezond te eten, voldoende te bewegen, rust te pakken wanneer dat nodig is, meer balans te creëren tussen denken en voelen en door lief voor jezelf te zijn. Op die manier maak jij niet alleen jezelf sterker, maar ook alles om jou heen. Want als het goed met jou gaat, draag je dat ook over op anderen!

‘Nothing ever goes away, until it has taught us what we need to know.’ 

– Pema Chödrön –