Massage & coaching vanuit de holistische visie in Amsterdam
954
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-954,page-child,parent-pageid-1513,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
 

Holistische visie

Over holistische visie

Slapeloze nachten. Schouders die vastzitten. Hartkloppingen. Een hoge ademhaling. Zomaar een paar voorbeelden van hoe je lichaam kan reageren op de dingen die je meemaakt, doet, denkt en voelt. Je lichaam communiceert continu met je. Wat we ons niet altijd realiseren, is dat alles met elkaar verbonden is. Bij een fysieke klacht denken we vaak dat er fysiek iets mis is. Maar regelmatig is het een mentale, emotionele of zelfs spirituele onbalans, die tot uiting komt via een lichamelijke klacht. 

 

Sta jij bijvoorbeeld altijd maar ‘aan’? Dan kan je lichaam niet genoeg rusten en herstellen. En een lichaam dat niet genoeg energie heeft, kan heel veel belangrijke processen – zoals je spijsvertering, je afweer of de voortplanting – niet goed uitvoeren. Zo kan chronische stress allerlei ziekten en aandoeningen veroorzaken. Iedere keuze die jij maakt, heeft invloed op alles.

 

Ik kijk in mijn praktijk vanuit een holistische visie (holos = het Griekse woord voor ‘heel’) naar onze gezondheid en naar jouw klachten: wij zijn een geheel van ‘body, mind & soul’ en die zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

 

Met behulp van mijn behandelingen help ik je bewust te worden van wat de klacht je wil vertellen, in plaats van alleen de klacht voor je op te lossen. Daarmee help ik je namelijk niet op de lange termijn, want de klacht is zelden de oorzaak. 

 

In het holisme en in mijn behandelingen zijn de volgende 3 elementen de basis:

Het grotere geheel

We luisteren vaak alleen naar ons hoofd. Maar wij bestaan uit een 'body, mind & soul'. En je lichaam en ziel geven ook continu signalen af. Bijvoorbeeld over de situaties waar je je in bevindt of de keuzes waar je voor staat. Je adem, hartslag en onderbuikgevoel zijn hier mooie voorbeelden van. Maar dan moet je die signalen wel opmerken en weten te interpreteren. Met behulp van een holistische massage of ademcoaching help ik je de signalen van je 'body & soul' weer te voelen en te verstaan. En nodig ik je uit voortaan altijd naar het grotere geheel te kijken. Waardoor je niet alleen kan HELEN wat nog gezien, gehoord of gevoeld wil worden. Maar ook een gevoel van HEEL zijn zult gaan ervaren.

Zijn met wat is

In onze maatschappij ligt de focus op genezing. Overal is een therapie of pilletje voor. Super toch, zou je denken? Ja en nee. Vaak zijn klachten een signaal dat er iets niet goed gaat met jou of met hoe je je leven leeft. Als jij niet luistert naar dit signaal omdat je je alleen focust op de klacht verhelpen, zal de klacht 9 van de 10 keer terugkomen. Dan pak je namelijk het symptoom aan, in plaats van de oorzaak. En dan beland je in de welbekende vicieuze cirkel. Door stil te staan bij wat er nu (mis) is, ontstaat er helderheid en kan je tot inzichten komen over hoe jij op dit moment in je vel zit en in het leven staat. Als leefstijlcoach help ik je hier graag bij. Zodat jij vanuit die inzichten betere keuzes kunt gaan maken, die je van je klachten af zullen helpen en voorkomen dat er nieuwe klachten ontstaan.

Selfcare

Stel jezelf eens wat vaker de vragen 'hoe gaat het met mij?' en 'wat heb ik nodig?'. Je hier regelmatig bewust van zijn en daar actie op ondernemen, is essentieel om goed in je vel te zitten. Het is zo belangrijk om van jezelf te houden en goed voor jezelf te zorgen. Door gezond te eten, voldoende te bewegen, rust te pakken wanneer dat nodig is, meer balans te creëren tussen denken en voelen en door lief voor jezelf te zijn. Op die manier maak jij niet alleen jezelf sterker, maar ook alles om jou heen. Want als het goed met jou gaat, draag je dat ook over op anderen!

‘Nothing ever goes away, until it has taught us what we need to know.’ 

– Pema Chödrön –