Leefstijlcoaching in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer
3867
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-3867,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2411
 

Leefstijlcoaching

Over Leefstijlcoaching

Ervaar jij regelmatig stress? Ben je vaak moe? Slaap je slecht? Heb je last van ‘brain fog’ of een kort lontje? Ervaar je soms misschien zelfs paniek- of angstklachten? En ben je op wilskracht aan het overleven, in plaats van vanuit flow te leven? Je bent helaas niet de enige.

 

9 van de 10 Nederlanders ervaren klachten die voortkomen uit stress. Vermoeidheid, slapeloosheid en prikkelbaarheid zijn de meest voorkomende klachten. Veel mensen hebben ook regelmatig last van hoofdpijn of nek- en schouderklachten.

 

Ook ik heb jarenlang vrijwel dagelijks last gehad van deze klachten. Tot ik op een dag wakker werd en dacht ‘Wat ben ik aan het doen met mijn leven? Dit kan toch niet de bedoeling zijn?’. Die dag heb ik het roer omgegooid en mezelf beloofd er alles aan te doen om me weer fit, gezond en gelukkig te voelen. En dat is me gelukt.

 

Dit gun ik jou ook! Het is niet normaal om vaak moe en gestrest te zijn. In mijn praktijk help ik je weer in balans te komen én te blijven. Hoe? Door samen met jou te kijken naar de oorzaken van jouw stress en vermoeidheid. En je een traject op maat aan te bieden waarmee jij alle tools in handen hebt om je weer ontspannen, uitgerust, fit, energiek en blij te voelen. Zodat het op alle vlakken in je leven weer kan gaan stromen!

 

De 3 belangrijkste gebieden waar we mee aan de slag gaan, zijn ontspanning, voeding en beweging.

Ontspanning

Wij leven in een maatschappij waarin er constant en overal prikkels zijn. Onze agenda’s staan vol met afspraken en verplichtingen. We zijn altijd bereikbaar. Hebben het gevoel dat we onmisbaar zijn of zijn zelf bang om iets te missen. En ‘ontspannen’ doen we vaak met behulp van een scherm. Maar constant 100 ballen in de lucht houden en 24/7 informatie verwerken en ‘aan staan’ is niet gezond. Ons systeem raakt volledig overbelast. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen voelen we ons gestrest en vermoeid, ook ons lichaam kan alle belangrijke taken die het moet uitvoeren minder goed doen als wij niet genoeg uitrusten. Ik help je weer balans te creëren tussen inspanning en ontspanning. Dat is de basis van een gezonde leefstijl. Dus dat is waar we mee gaan beginnen!

Voeding

Ons lichaam is gemaakt om groenten, fruit, vis, (wild) vlees en gevogelte, noten en zaden te eten. Dat zijn de voedingsmiddelen die wij nodig hebben om optimaal te functioneren. En dit alles was vroeger gewoon in onze natuurlijke leefomgeving te vinden. We gingen zelf op zoek naar ons voedsel en wisten daardoor precies waar ons eten vandaan kwam. Ook was er weleens schaarste. We hadden niet altijd te eten. En ook daar is ons lichaam op gebouwd. We kunnen af en toe best een tijdje zonder eten. Helaas leven we in een tijd waarin de voedingsmiddelenindustrie het roer van ons heeft overgenomen. Ons voedsel is op iedere straathoek te vinden. Is vaak bewerkt of zelfs gemaakt in een fabriek. En tekort is er niet meer. We eten eerder teveel. Met alle gevolgen van dien. Ik leer je weer te eten als een oermens. Zodat je je lichaam voedt in plaats van vult. En het geeft wat het nodig heeft!

Beweging

Toen we zelf op zoek moesten naar ons voedsel, waren we constant in beweging. En tussendoor rustten we uit. Nu zitten we in onze auto, op weg naar onze zittende baan. Als we thuis komen, zitten we aan tafel te eten. Daarna gaan we op de bank zitten om tv te kijken. Sommige mensen sporten, veel mensen doen dat helaas niet of te weinig. Maar zelfs als we sporten, compenseren we het vele zitten niet. Bij lange na niet zelfs. Onze inactieve leefstijl heeft grote consequenties. Onze botten worden steeds zwakker. Onze lijven steeds dikker. Op mentaal vlak worden we steeds minder weerbaar. En in ons lijf vinden er allerlei ontstekingsreacties plaats, die ons ziek maken. Het klinkt om te janken en dat is het ook. Maar er is ook goed nieuws. Want met mijn hulp kan jij je slechte gewoontes doorbreken en nieuwe gewoontes aanleren!

‘Make yourself a priority.’

Waarom leefstijlcoaching

We weten allemaal wel iets over gezonde voeding en dat we eigenlijk wel meer zouden moeten bewegen. En dat we vaker zouden mogen ontspannen en ‘uit staan’, beseffen we ook. Maar doen we al die dingen ook consequent? Nee. Waarom dan niet? Omdat het al uitdagend genoeg is om alle ballen in de lucht te houden. En wat is er in tijden van stress fijner dan alles te doen zoals je het al heel lang gewend bent? Dat kost geen energie. Je doet het op de automatische piloot. En precies dat is waar ik je mee ga helpen. We gaan samen een nieuwe automatische piloot creëren!

 

Ik ga jou met de juiste kennis, een positieve mindset en het in kaart brengen van wat jou (niet langer) gelukkig maakt, helpen om al die oude, slechte gewoontes uit je geheugen te wissen en nieuwe, gezonde gewoontes aan te leren. Zodat dat jouw nieuwe normaal wordt. En jij vanuit ease and flow die gezonde levensstijl gaat volhouden, in plaats van op wilskracht (dat hou je op de lange termijn niet vol, want wilskracht is uitputtelijk).

 

Kennis

Begrijpen waarom je staat waar je nu staat en wat het effect is van je keuzes, is een heel belangrijk onderdeel van het (kunnen en willen) veranderen van je leefstijl. Daarom zal ik je gedurende het traject duidelijk uitleggen wat de oorzaak is van je klachten en hoe jouw nieuwe leefstijl ervoor gaat zorgen dat je niet alleen van je klachten afkomt, maar ook voorkomt dat je nieuwe klachten krijgt. Zodat jij voortaan alle kennis in huis hebt om de juiste keuzes te maken en de focus op preventie ligt, in plaats van op genezing!

Mindset

Weten wat je moet doen en waarom je het zou moeten doen, is super belangrijk. Maar zonder de juiste mindset houden we onze nieuwe voornemens meestal niet lang vol. Daarom help ik jou ook bewust te worden van wie jij wilt zijn en wie je niet meer wilt zijn. Gaan we bekijken wat je valkuilen en hindernissen zijn, zodat je daar voortaan op voorbereid bent en er beter mee om kunt gaan. En vertel ik je waarom je je beter kunt focussen op wat je wél wilt, in plaats van op wat je niet wilt. 

Zingeving

Bewandel jij een pad dat niet (meer) bij je past? Zoals een baan waar je teveel stress van hebt of waar je geen voldoening meer uit haalt. Een relatie waar je niet langer gelukkig in bent of waarin je niet helemaal jezelf kunt zijn. Een vriendschap waar je niet genoeg plezier of steun meer uit haalt. Of een woonplaats die niet past bij je huidige behoeften? Dan gaat dat op den duur knagen. En ook deze pijler kan ervoor zorgen dat je niet lekker in je vel zit. Daarom is dit ook een belangrijk aandachtsgebied tijdens jouw traject.

‘Your body loves you. Love it back. ‘

 

Hoe ziet mijn traject eruit?

We gaan 14 weken intensief met elkaar aan de slag. Je krijgt 1:1 begeleiding, heel veel kennis en inspiratie en alle tools die er zijn om het dit keer wél vol te houden.

Intake

We starten met een telefonisch intakegesprek. Na dit vrijblijvende gesprek beslis jij of je het traject wilt gaan volgen. Als dit het geval is, stuur ik je een uitgebreide vragenlijst toe. Zodra je die hebt ingevuld en teruggestuurd, maken we een afspraak voor je eerste consult. Tijdens dit consult zal ik samen met jou in kaart brengen waar jij het meeste last van hebt en formuleren we wat jouw doel is. Naar aanleiding van de uitkomsten van dit gesprek, stel ik een uitgebreide diagnose op en maak ik een persoonlijk behandelplan voor je.

 

Persoonlijk behandelplan

Jouw persoonlijke behandelplan bestaat uit 4 fases. We gaan de oorzaken van je klachten namelijk stapsgewijs aanpakken, te beginnen met de belangrijkste oorzaak (wat waarschijnlijk al een aantal klachten gaat oplossen of verminderen). Als je de adviezen uit de eerste fase 4 weken hebt opgevolgd, gaan we de volgende stap toevoegen. Op deze manier krijg je niet te veel adviezen in 1 x, zodat het niet te overweldigend voelt en dus onhaalbaar wordt. En zo kan je ook goed merken wat voor voordelen iedere stap je oplevert, want je zult echt verschil gaan merken als je de adviezen toe gaat passen.

 

1:1 begeleiding

Aan de start van iedere nieuwe fase plannen we een consult in, zodat ik je de volgende fase goed kan uitleggen en kan onderbouwen waarom deze stappen belangrijk zijn voor je gezondheid en voor jouw herstel in het bijzonder. Ook werken we tijdens iedere sessie aan het integreren van een nieuwe mindset ten opzichte van jouw gezondheid. Je kunt zelf kiezen of je dit consult live of online wilt plannen. Het is bij droog weer ook mogelijk voor wandelcoaching te kiezen. Je brein neemt alles namelijk nog beter op als je in beweging en in de frisse lucht bent!

 

‘Look deep into nature, and then you will understand everything better. ‘

– Albert Einstein – 

Wat is de investering?

Een coachingstraject is best een investering. Daar weet ik alles van, want ik heb de afgelopen jaren zelf ook de nodige coaching, therapie, cursussen en opleidingen gevolgd. En dit blijf ik doen, want ik weet hoe ongelofelijk veel het me heeft gebracht.

 

Maar natuurlijk heb ik me wel eens achter mijn oren gekrabd voordat ik besloot ergens voor te gaan. Op de een of andere manier zijn we het niet gewend zulke bedragen aan onszelf uit te geven. Althans; op het gebied van gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Want aan etentjes, ons uiterlijk, kleding, festivals, concerten, iPhones, auto’s en vakanties geven we ons geld veel makkelijker uit. En ja, dat zijn ook allemaal dingen die het leven leuker maken. Maar wat is nu écht belangrijk? Al die andere dingen zijn toch niets waard als jij niet lekker in je vel zit? Dus stel je prioriteiten en gun jezelf een leven vol energie en zonder klachten. Je bent het waard!

Basispakket

  • Telefonisch intakegesprek 
  • Uitgebreide diagnose + op maat gemaakt behandelplan
  • 5 persoonlijke consulten 
  • Tussendoor contact via mail of what’s app voor vragen
  • Wekelijks mailtje om je te motiveren 
  • 4 weken na je laatste afspraak een telefonische check-up

 

Investering: € 750,-

 

Het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen.

Uitgebreide pakket

Wil jij tijdens jouw traject ondersteund worden door massages en ademsessies? Dan kan je ook kiezen voor het uitgebreide pakket. Je krijgt dan naast het basispakket 1x een massage van 60 minuten, 1 x een ademsessie van 90 minuten en je mag zelf kiezen of je je traject wilt afsluiten met een massage of een ademsessie van 90 minuten.

 

Investering: € 1000,- 

 

Het is mogelijk om in 4 termijnen te betalen.