Holistische massage in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer
440
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-440,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-23.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-2411
 

Massage

Over massage

Aanraking is helend. Ieder mens heeft het nodig. Fysiek contact vermindert stress, helpt je te ontspannen, verlicht je klachten, verhoogt je weerstand, helpt je ‘uit je hoofd en in je lijf’ en maakt gelukkiger. Maar wat ik het allerbelangrijkst vind, is dat aanraking je helpt te voelen. Voelen hoe het nu is. Voelen wat je nodig hebt. En voelen wat er anders mag.

Body

Een massage zal ongetwijfeld je klachten verminderen. Maar dat is niet het belangrijkste doel van mijn massages. Mijn doel is om jou te laten voelen hoe het nu met jou en jouw lichaam is, zonder dat er iets hoeft te veranderen. Waar zit er spanning? Waar voel je een blokkade? Hoe voelt het om aangeraakt te worden? Om even stil te staan? En om voor jezelf te (laten) zorgen? Daar helemaal met je aandacht bij zijn, creëert ruimte om tot inzichten te komen over het ontstaan van je klacht. Waardoor jij de kans krijgt de oorzaak aan te pakken, in plaats van alleen het symptoom te bestrijden.

Mind

We zijn druk. Zelfs als we vrij zijn, plannen we onze agenda’s vol. Zijn we in de weer met onze telefoons, social media en Netflixen. Of met piekeren over gister en morgen. Hierdoor komt ons brein nooit tot rust. Raken we gevangen in een constante stroom van gedachten. En wordt onze ‘mind’ dominant, waardoor onze ‘body, mind & soul’ niet in balans zijn. Met als gevolg dat we uit balans raken en klachten krijgen. Door je heel langzaam en aandachtig te masseren, zorg ik ervoor dat je in een diepe staat van ontspanning komt en even helemaal in het NU bent. Je gewoon mag ZIJN. En de switch kunt maken van denken naar voelen.

Soul

Een holistische massage brengt jou weer helemaal in contact met wie jij ten diepste bent. Helpt je bewust te worden van wat er in jou leeft en gevoeld wil worden. En van wat jouw klachten te zeggen hebben over de keuzes die jij maakt en over hoe jij in het leven staat. In dat bewustzijn zit de sleutel tot gezondheid, geluk en zingeving. Pas als jij ook gaat luisteren naar je ‘body & soul’, in plaats van alleen naar je ‘mind’, zal jij je als mens HEEL gaan voelen. Dit is stap 1 naar een klachtenvrij leven.

‘Gevoelens willen maar één ding en dat is gevoeld worden’

Wanneer massage

Een massage is altijd fijn als je fysieke, mentale of emotionele klachten ervaart. Een aanraking kan zoveel doen, op zoveel vlakken. Maar wist je dat een massage ook op preventief vlak een enorme invloed uitoefent op jouw ‘body, mind & soul’?

Preventief

 • Ontspanning van lichaam en geest
 • Voelen en verwerken van emoties
 • Stimuleert het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam
 • Vermindert en voorkomt spanning, stress en depressieve gevoelens
 • Verbetert de doorbloeding van spieren, weefsels en organen
 • Daling van hartritme en bloeddruk
 • Verbetert je nachtrust
 • Brengt je hormoonhuishouding meer in balans
 • De spijsvertering wordt effectiever
 • De afvoer van afvalstoffen wordt geactiveerd
 • Een positieve invloed op de lymfe- en energiestroom in je lichaam
 • Een rustgevende werking op het zenuwstelsel (stress en pijn verminderen)
 • Helpt blessures voorkomen
 • Verbetert prestaties
 • Verhoogt je geluksgevoel

Bij herstel

 • Bij fysieke klachten door stress of een verkeerde houding
 • Je zit teveel in je hoofd en bent het contact met je lijf kwijt
 • Je kunt moeilijk ontspannen
 • Je hebt behoefte aan meer contact met je gevoel
 • Je voelt dat er onverwerkte emoties ‘vastzitten’ in je lijf
 • Je slaapt slecht
 • Je hebt een burnout
 • Je zit in een vruchtbaarheidstraject
 • Bij ongewenste kinderloosheid
 • Bij angst en onzekerheid
 • Je hebt vaak last van hoofdpijn
 • Bij spijsverteringsproblemen
 • Je wilt graag inzicht in een thema (dat steeds terugkeert) in jouw leven
 • Je gaat door een moeilijke periode zoals bijvoorbeeld rouw, revalidatie, scheiding of acceptatie van ziekte

‘What if we recharged ourselves as often as we did our phones?’

Werkwijze

Omdat ik vanuit de holistische visie werk, kijk ik nooit alleen naar jouw klacht maar naar het grotere geheel: welke factoren hebben invloed (gehad) op hoe jij in je vel zit? Pas als je vanuit een breder perspectief naar jouw gezondheid en je klachten kijkt, ontstaat de mogelijkheid om tot inzichten te komen. Vanuit die inzichten kan jij andere keuzes gaan maken, die bij kunnen dragen aan een klachtenvrij leven.

 

Vanwege mijn holistische aanpak bestaat de behandeling die je bij mij boekt uit 3 onderdelen: het intakegesprek, een bewustwordingsoefening (bijv. een meditatie of ademhalingsoefening) en natuurlijk de massage zelf. Achteraf is er ruimte om je ervaringen te delen en nog even na te praten. 

 

Bij langdurige klachten is een behandeltraject van 5 sessies aan te raden (zie behandeltrajecten). Een combinatie met ademcoaching kan bij veel klachten ook zeer ondersteunend werken. Je kunt uiteraard ook gewoon losse sessies boeken en ik heb een strippenkaart (zie tarieven).

Even landen

Je behandeling begint met een intakegesprek en een bewustwordingsoefening (bijv. meditatie of ademhaling). Dit helpt je te voelen wat er in jou leeft en aandacht vraagt. En zorgt er bovendien voor dat je al helemaal aankomt in je lijf en in de ruimte. Waardoor er meer tijd over blijft om tijdens de massage te voelen, te ervaren en te ontspannen!

Duur van de massage

Behandelingen duren bij Let it flow minimaal 1 uur. Pas als je tenminste 1 uur bij mij bent, kun je echt contact maken met jezelf, voelen wat er in jou leeft en tijdens de massage in die diepe staat van ontspanning komen die ik je zo graag wil laten ervaren. Je kunt ook kiezen voor een behandeling van 75 minuten of 90 minuten.

Welke massage

We bespreken vooraf welk deel van jouw lichaam op dat moment aandacht nodig heeft. Daar richt ik vervolgens mijn aandacht op. Mijn behandelingen bestaan uit een combinatie van klassieke massage, energetische massage, bindweefselmassage, lomi lomi en holistic pulsing. Zie hieronder de toelichting per soort massage. 

De massages

Klassieke massage

Klassieke massage zorgt voor ontspanning van lichaam en geest, voert afvalstoffen af, verbetert de doorbloeding en de spierfunctie en verzacht pijn en stijfheid in je spieren. Daarnaast wordt het zelfhelend vermogen van je lichaam gestimuleerd. Deze massage helpt je te ervaren waar je spanning vasthoudt en waar het ontspannen voelt, zodat er meer bewustzijn kan ontstaan over hoe jij in je vel zit.

Energetische massage

Een energetische massage nodigt je uit om meer in contact te komen met je lichaam. Door langzame strijkingen en zachte aanrakingen word je je bewust van hoe het met jou en jouw energie gesteld is. Waar stroomt het en waar zit er een blokkade? Deze massage helpt je meer balans te vinden tussen denken en voelen. En kan voor een diep gevoel van ontspanning zorgen.

Holistic pulsing

Bij pulsing wordt een pulserende beweging in gang gezet die zich voortzet tot de verste uithoeken van het lichaam, zoals bij een rimpeling op het wateroppervlak. Cliënten beschrijven dikwijls een sensatie van terugkeer tot de vroege kindertijd. Via pulsen kan de cliënt tot meer lichaamsbewustzijn komen. Hij kan merken waar de puls stopt en waar hijzelf vasthoudt.

Lomi lomi

Lomi Lomi massage is een ritmische massage, die uitgevoerd wordt met mooie, lange, vloeiende bewegingen, waarbij voornamelijk met de onderarmen wordt gemasseerd. De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energieblokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een speciale techniek waarmee het onderhuids bindweefsel wordt gemasseerd. In ons bindweefsel kunnen onverwerkte emoties opgeslagen liggen, wat zorgt voor spanningen in ons lichaam. Door het bindweefsel los te masseren, kunnen deze emoties en spanningen losgelaten worden. Hierdoor ontstaat er letterlijk en figuurlijk meer ruimte.