Let it flow - ademhalingsoefening voor in de ochtend
3797
post-template-default,single,single-post,postid-3797,single-format-standard,bridge-core-3.1.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-30.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Ademhalingsoefening ochtend

Ademhalingsoefening voor in de ochtend

ADEMHALINGSOEFENING

Hoe jij je dag begint, is allesbepalend voor hoe je dag verloopt.

Sta je op met een gevoel van haast, stress en tijd tekort, dan zal je dit gevoel de hele dag met je meedragen. Ook je lichaam zal dit weerspiegelen, door bijvoorbeeld een hoge ademhaling of een gejaagd gevoel.

Begin je je dag echter in rust en stilte, zal je dag er heel anders uitzien. Je lichaam krijgt het teken dat de kust veilig is, waardoor je met een ontspannen gevoel je dag ingaat. En het gevoel hebt dat jij aan het roer staat, in plaats van geleefd te worden.

Probeer daarom voortaan eens 10 minuten eerder op te staan (ik beloof je dat je hier geen spijt van zult krijgen!) en deze ademhalingsoefening te doen:

– Leg je hand op je buik ter ondersteuning
– Adem 4 tot 6 tellen in door je neus
– Hou je adem 4 seconden vast
– Adem 8 tellen uit door je neus
– Wacht 4 tellen voordat je weer inademt

Om tot diep in de buik adem te halen, is het de bedoeling dat je je hand op en neer voelt bewegen. Lukt dit niet omdat je last hebt van een hoge ademhaling, adviseer ik je om je handen tegen de zijkant van je ribbenkast (je middenrif) te leggen. Probeer tijdens de inademing je handen met de ademhaling weg te duwen.

Het middenrif is onze grootste ademhalingsspier. Die zetten we vaak vast als we stress, angst, boosheid of verdriet ervaren. Vandaar dat het dan niet lukt tot in de buik te ademen. Vaak lukt het dankzij deze oefening al wat beter (al adviseer ik je natuurlijk om ook de oorzaak van de stress of emotie aan te pakken).

Heb je de oefening een paar minuten gedaan, kun je ‘m eventueel nog uitbreiden door op de uitademing je lippen te tuiten. De uitademing klinkt dan als het ruisen van de wind. Hierdoor ga je nog langzamer en dieper ademen. En ontspan je nog meer.

Have a wonderful day! šŸŒ¾